Welkom!

Hartelijk welkom op Limburgse hits, de plek die de komende tijd moet uitgroeien Schermopname (7217)tot de meest complete Limburgse hitmuziekdatabase, maar waar nu al heel veel te vinden is. Alle gegevens op de site zijn ingevoerd door Finbar van der Veen, iedereen met aanvullingen kan hier contact met hem opnemen.

Op de website wordt Limburgse hitmuziek in kaart gebracht. Zo zijn er hitpagina’s, voor liedjes die in de L1mbo Top 10, L1mbo Top 100 en / of Limburgse 10/20 hebben gestaan, maar ook voor alle nummers die ooit in de LVK-finale stonden. Om in aanmerking te komen voor een plek op de site moet een liedje in minimaal één van de hierboven genoemde lijsten hebben gestaan óf een LVK-finaleplek hebben bereikt. Tevens is er ruimte voor liedjes die in de landelijke hitijsten (Mega Top 50, Top 40) hebben gestaan.

Natuurlijk zal er altijd discussie zijn wat nu een hit is en wat niet, daarom ontbreken heel wat Limburgse juweeltjes hier. De kracht van een platform zit zich in de beperking: álles op Limburgs muziekgebied bij te houden is namelijk niet te doen. Vandaar de ‘beperking’ tot de diverse hitlijsten, die wél ruimte bieden aan vele, vele bekende Limburgse liedjes.

Daarnaast hebben alle artiesten die aan de hitcriteria voldoen een eigen pagina op de site gekregen. Ook deze worden de komende tijd verder ingevuld. Vooral voor de artiestenpagina’s is fotomateriaal zeer welkom.

Op de site kun je tevens terecht voor het complete L1mbo Top 10-archief met alle lijsten, jaaroverzichten en links naar de liedjes. Tevens is er een soortgelijk L1mbo Top 100-archief, LVK-archief (aanvullende informatie is gewenst!) en is het archief van de voormalige Trompetter-hitlijst de Limburgse 10/20 hier terug te vinden. Ook zijn er overzichtpagina’s van de zogeheten Limburgse muziekjaren, met alle relevante informatie bij elkaar. Vooralsnog zijn er Muziekjaren vanaf 1993, maar dit wordt binnenkort uitgebreid. Daarnaast komt er nog meer informatie op deze pagina’s.

Bij elke nieuwe L1mbo Top 10-lijst worden de gegevens hier snel aangepast, zodat de site zo actueel mogelijk is. De komende maanden staan er nog een aantal updates gepland, met onder meer een overzicht van hitschrijvers. De website heeft ook een zoekfunctie, dus wil je iets weten: met de juiste zoektermen zie je heel snel of het op Limburgse hits aanwezig is.

Kortom, wil je voortaan iets weten op het gebied van Limburgse hitmuziek: neem dan zeker regelmatig een kijkje op deze website.

Met muzikale groet,

Finbar van der Veen
limburgvlag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s