Oma en opa – Ben Verdellen

Venlose 100-hits van A tot Z

Schermopname (126)

artiestenpagina: Ben Verdellen
jaar: 1991
geschreven door: Frans Boermans, Ben Verdellen
afkomstig van het album: Mien Jeug
positie Eeuwige L1mbo Top 100: 80
positie Eeuwige Venlose 100: 51


weetjes
– Ben Verdellen is natuurlijk bekend als frontman van De Vrijbuiters. De legendarische Blerickse groep maakte in 1991 middels een tweedaags concert een comeback. Ter plekke werd Ben benaderd door een aantal producenten, die ‘iets’ met hem wilden gaan doen.
– Eén van de producenten wist hem over te halen een hele cd op te nemen. Ben liep al jarenlang rond met het plan om, als soort van hommage aan zijn jeugd, iets te doen met kinderliedjes en deze ook door kinderen in te laten zingen. Dat plan wijzigde enigszins: het was uiteindelijk Ben Verdellen zelf die de vocalen voor zijn rekening nam, maar het album Mien Jeug werd wel opgenomen samen met een groep kinderen. Op het cd-hoesje staat dan ook als officiële vermelding ‘Ben Verdellen en De Kinder’.
– Ben tekende voor de muziek van alle twaalf nummers en voor een tekst, de overige teksten werden (meestal na een tekstidee van Ben) gemaakt door Wiel Aerts, Frans Driessen en Frans Boermans. Met die laatste werkte Verdellen ook in zijn Vrijbuiters-tijd al veelvuldig samen. De tekst van Oma en opa werd geschreven door Boermans.
– De opnames vonden plaatse in de befaamde Galaxie Studio’s in het Belgische Mol. Het album sloeg enorm aan.
– In 1992 kreeg Ben Verdellen een contract bij CNR, dat grootste plannen met hem had. Zo verschenen er van het album een Nederlandstalige versie (Mijn Jeugd) en een Duitstalige (Meine Jugend).
– Verdellen stond voor een landelijke en wellicht zelfs internationale doorbraak, maar het artiestenbestaan en het geleefd worden beviel hem op die manier niet. Bovendien kon de distributiemaatschappij door financiële moeilijkheden geen behoorlijke promotie voeren voor beide cd’s. Vervolgens ging ook nog productiemaatschappij Rose Productions failliet. In maart 1993 werd het contract met CNR op het verzoek van Ben ontbonden.

L1mbo Top 100-prestaties

eerste jaar: 1997
laatste jaar: 2018
hoogst: 19 (1997)
lijsten: 9
puntentotaal: 424

Venlose-100-prestaties
eerste jaar: 2017
laatste jaar: 2022
hoogst: 38
lijsten: 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s