Welkom in Limburg – Schintaler

Schermopname (6836)

artiestenpagina: Schintaler
jaar: 2003
geschreven door: John Diederen
afkomstig van het album: Welkom In Limburg
positie Eeuwige L1mbo Top 100: 24


ook verkrijgbaar op:
– Schintaler – De Sjoanste Van De Schintaler (2004)

weetjes
– Welkom in Limburg was het eerste wapenfeit van de Schintaler na het album Los! uit 2002. Dat Nederlandstalige album was bedoeld om de landelijke markt te veroveren, iets wat maar voor een deel lukte. Twee singles haalden de hitlijsten, maar mede door een faillissement van de distributiemaatschappij vond de cd niet de gehoopte weg richting publiek buiten Limburg. Met Welkom in Limburg keerde de Schintaler terug in het dialect.
– In het lied wordt uitgebreid verwezen naar de welkomstborden ‘Welkom in Limburg’ die altijd aan alle grenzen van de provincie stonden. Deze borden zijn inmiddels vrijwel allemaal vervangen door borden met de Belgisch Limburgse slogan ‘De Limburgers heten u welkom’.
– De single Welkom in Limburg werd uiterst positief ontvangen. Opmerkelijk genoeg was het lied over het land tussen Maas, Roer en Geul het enige nummer van het gelijknamige album dat de L1mbo Top 10 haalde.

L1mbo Top 100-prestaties

eerste jaar: 2004
laatste jaar: 2023
hoogst: 10 (2004)
lijsten: 20
puntentotaal: 1471

L1mbo Top 10-prestaties

binnenkomst: januari-II 2004
hoogst: 4
lijsten: 4
positie jaarlijst: 2004-12
puntenaantal: 18

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s